~segalanya bermula bila tiada teman untuk berbicara~

Isnin, 25 April 2011

Malam nie berblog dengan cerita minggu lepas...

Assalammualaikum.....

saya seorang yang comey.. hehehehe

first2 skali da tunjuk pic aq yang semakin gemok nie.. huhuhuhu... malam nie agak rajin nak menulis utk cerita minggu lepas yg memenatkan dan best dan ade jugakla cite tak best... Minggu lepas adalah minggu keluar duit dan dan sekarang nie memang da pokai la... huhuhuhu tapi bukan berkira apa pun.. minggu lepas sepupu aq kawin so sedara2 datang umah...tengah2 bulan mmg sesak la skit...lepas 2 cite pasal kereta rosak lagi..pas2 jalan2 lagi...macam2 lah.. padahal banyak jer cerita minggu lepas tapi kemalasan tahap melampau lagi2 nak edit pic sblm masuk dalam blog nie... so kt cnie seperti biasalah akan aq cerita laju2 mne yang ingat pasal minggu lepas k.. layan cite dan pic2 yg aq upload k :)
Pic bawah ie plak pic aq yg konon2 comey la... hehehehe Aq kan da lame tak pkai tudung..tapi sekarang nie insyallah lah...nak kate dah sampai seru tue tak tahu plak l
a kan tapi memang sekarang nie pegi mane2 pun pkai tudung... lebih selesa..lagipun sebelum nie aq memang gatal2 jer freehair nie...ngada2 orang kata.. hehehehe wat dosa nie aku memang sebagai hamba allah memang tak perfect kan... nie gatal2 pkai tdung alah2 arab tapi cm xjadi..akan diperbaiki dari hari ke sehari.. ('',) insyallah harap2 aku akan terus pakai dan tak freehair lagi... hanya tuhan jer tahu niat aku nie... korang doa2kan lah aku kekal dengan imej sekarang nie k... :)) @~~


pic bawah nie plak time nak g kenduri kawin 16/4/2011 kt taman teluk gedung kat pelabuhan klang.. mmg jauh siot... nak kate sesat 2 ade gak la dua tiga kali pusing2 patah blk smapi tension jgk la.. yela da la time nie tengah hari,panas terik plak 2.. hadoi... mmg menguji kesabaran... ktorg datang awal skit sebab pengatin lelaki dok umah aq.. dalam kereta saje2 nk tgk makeup ok ker x.. huhuhuhu pas2 Sampai2 sempat la bergambar poyo2 skit kt c2...

majlis malam tue start lebih kurang dalam pukul 9 ak silap aq..lepas isyak... majlis nie sebenarnya hanya nikah jer takde sanding tapi mase aq masuk umah 2 siap ade mini pelamin.. kira nak kate majlis kecik2 tak juga lah.. meriah la jugak... sessi bergambar ngn family sume ade.. Tapi majlis persandingan akan diadakan akhir tahun nie tak silap aq.. lagipun sepupu aq still study lagi kt new zealand, balik seminggu sebab nak uruskan nikah jer.. macam kelam kabut skitla.. sedara pun tak ramai yang ade... lagi satu sepuu aq boleh relaks jer sebelum nak kawin 2.. macam takde ape2 berlaku.. tapi ape2pn alhamdulilah semuanya berjalan lancar walaupun 4kali lafaz nikah baru ok.. mane tak nye tok kadi membebel panjang giler... nie la first time aq tgk tok kadi byk cakap.... semua org sabar jer menunggu..sebelum terlupa nak ucap la kt cnie....SELAMAT PENGANTIN BARU UNTUK HAFIZ DAN WAN... semoga berbahagia hingga akhir hayat.... kt bawah nie layan pic mse nikah 2... :) @~~

dan nie plak perkara wajib bagi aq... sebab aq lambat lagi nak kawin jadi amik berkat skit la supaya aq pn cepat2 kawin ea.. huhuhuhu... layan pic gedik2 santai atas mini pelamin nie...tapi tgk lame2 mcm gmbr raye pn ade.. hahahahahaha :))

17/4/2011... nie lagi satu cite... time nie esk lepas kenduri kawin... sepatutnya aq kuar ngn memba2 tapi last minit tak jadi so aq dengan rasmi men'cancel'kan ktorg punye perjumpaan dan akan diganti semula dengan tarikh baru.. hehehehe

so.....cerita barunya aq jalan2 g ZOO NEGARA... da lame kot xg zoo.. mse masuk2 zoo SUMPAH aq mmg jakun kot.... hehehehe tgk binatang mcm tgk hantu...hahahahaha mmg xle blah.. budak bandar mcm aq nie mne la biasa tgk kan... so aq g sne mmg layan la beb... padahal mula2 xla excited sgt.. tapi ble da lme2 Excited giler mengalahkan budak2 yg ade... tapi yg xbestnye kaki melecet sbb paki kasut cantik kan.. lgpn ktorg jalan kaki jer sep
anjang zoo tue.. mmg jahanam la kaki aq.. huhuhu balik umah melecet la... hahahahahah :) tapi tak sempat pusing habis pun sebab mase last2 masing2 kalut lepas geng berpecah.. aq nie ngn adik aq ikut geng mak2 jadi dari dyorg membebel baik ikut jer.. bila da berpecah pas2 tak jumpa plak yang hilang memang tak senang duduk lah.... terus dok tempat jalan yang nak kuar... huhuhuhu...
Time g tue cume family aq ngn family makcik aq yg aq panggil cik jejeng... pas2 nenek aq.. nenek aq lagi kuat jalan dari mak ngn makcik aq ...huhuhhu... kalo leh la g lagi aq nak jer.. best kot g zoo.. walaupun bau mmg xle blah tapi seronok tgk binatang yg macam2 aksi... hehehehe :)
so bawah nie layan pic k.. nie sebahagian gmbr ler.. nak tgk lebih2 sila add saya di Facebook :)


2la antara cerita2 yang aq leh kongsi sekarang nie... ari nie pun aq kuar tadi g mkn ngn fiza kt foodcourt baru kt wangsa walk... tapi pic akan diupdate nati k... k la.. esk pagi aq nak keje... so...tido dlu.. Selamat malam... :)

utk MYheart.... alhamdulilah.... masih bahagia bersama si dia... dan berblog utk luahkan isi hati... @~~ wasalam... :))

Rabu, 13 April 2011

aku yang jiwang

Assalammualaikum....

aii semua..ari nie ntah knp rse hati kosong sgt...idea tiba2 datang :)

Dari semalam aku bermimpi entah kenapa cinta mu ini
sebagai satu sandaran kasih yang hanya menyakitkan hati
Semakin jauh aku menjejak mimpi
dan semakin lama aku rasa sunyi
kosong tanpa penghuni dan aku berjauh hati..
Aku mahu menangis tapi airmata tak bisa memahami
dan bila ku seorang diri kenangan lama menjadi saksi
Selama ini bukan aku tak mencintaimu namun aku masih dibayangi cerita dulu
dan akhirnya aku sendiri tenggelam dalam lautan sepi
Ku cuba jujur padamu Ku cuba percaya cintamu
Ku cuba fahami takdir untukku
Namun aku masih rindu...rindu.....
Wahai kekasih lama
adakah aku yang tak redha
Ya Allah tuhan yang maha esa dimana kekuatan ku ini
Aku mahu menjerit Aku mahu menagis
Aku mahu semua tahu
Ku juga insan lemah,insan biasa Hamba Allah yang tak punya apa-apa
Kuhanya mampu berdoa atas dugaan dari-Nya
Menangis bukan bermakna ku lemah Merintih bukan kerna ku tak rela
Hanya ku mampu mencoret luahan rahsia dalam tulisan hati

Bila permaisuriku menangis

Bila permaisuriku menangis

Aku bukanlah insan yang lupa daratan

Untuk ku berpijak

Bandingan apa yang ku hadapi ini berpunca dari kasihmu

Ku tahu hatimu ini terguris

kerna aku tak mampu menepis

Kau hanya menangis pilu yang teramat

kerna kisah nyata kini tertera

Aku juga bersalah buat engkau resah

Walau jiwa parah pun tak terlihat darah

Walau apa terjadi kau tetap permaisuri

Cukuplah aku ini kerna telah melakukan kesalahan

Dalam kehidupanmu

Maafkan aku kerna silap langkah

Aku terlupa engkau dalam parah

Kini aku sedar silap aku

Aku bagai pohon lagu yang disimbah hujan

dan kembali gagah

walau tubuh rebah siksanya

Dan aku gelang patah


mungkinkah diatas budimu aku lupa Kerna keadaan mujurlah engkau sedarkan

p/s saje nak share lagu nie.. ssh btl nak cari lirik nie.. layan k lagu nie... :)


klik bicara2