~segalanya bermula bila tiada teman untuk berbicara~

Khamis, 31 Mac 2011

Antara CinTa dan DOsa SEmalaM

"dalam perjalananan hidup ini mmg sukar menduga segala rahsia walaupun untuk sesaat berikutnya... tak dapat nak luahkan rahsia hati dan semakin cuba sembunyikan perasaan semakin sukar melafazkan hakikat... cinta tak dapat dilihat tapi dapat dirasai juga tak dapat diukir atas batu tapi dapat dipahat dalam hati,diingatan ia adalah memori terindah.... hari nie sejarah baru aku cuba fahami. ingin aku melupai segala yang pernah berlaku.. dalam luahan rasa dan rahsia yang tak terluah aku lalui emosi itu dengan tabah..hidup ini tak bisa dan tak boleh diubah andai telah kita lukis dalam sejarah hidup kita... tak mungkin juga akan terpadam atau lari dari sebuah kehidupan yang telah terjadi.. begitu juga dalam takdir cinta yang tertulis untuk kita fahami.. tak semua cinta pertama adalah yang akan menjadi terakhir andai jodoh itu bukan untuk diri ini dan dia yang kita cinta.. dalam memori hidup aku juga telah terlihat lagi sejarah yang aku cuba lupai untuk aku bangkit semula dalam kehidupan akan datang.. masihkah aku mampu atau tak sekuat yang aku bicarakan.. ??? dalam realitinya aku adalah aku yang lemah bila cuba mengatasi kelemahan diri sendiri... mungkin tak ramai yang mengerti hanya yang memahami tak persoalkan segalanya lagi...sebagai manusia biasa aku juga punya baik dan buruknya...kesilapan yang pernah aku lakukan tak mungkin bisa aku terus padam dari hidupku.. kenangan itulah yang membuat aku semakin kuat menghadapi kenyataan..dan andai bisa aku lari dari kesilapan ia semakin mengejar ku dalam dunia baru yang ku lakar semula.. cinta itu adalah nafsu jika kita berlandaskan emosi semata-mata,cinta juga noda jika tak bisa ditangani dengan rasa cinta lebih dari tuhan yang maha esa,cinta juga pembunuh senyap andai iman hanya dibibir tanpa melaksanakannya pelbagai epilog dalam makna cinta hanya kita yang mampu memilih dimana letaknya cinta kita..
aku kini mengenali cinta baru yang diberi oleh seorang insan yang kini aku gelar kekasih namun begitu bila bahagia dihadapan ku tiba2 dosa semalam menghantuiku...silap yang diluar keinginanku dan tak mampu aku lari lagi... bagaimanakah harus aku menebus kembali kesilapan itu atau mungkinkah ada lagi sinar baru yang bakal mengubah hakinat itu..hanya doa,usaha dan tawakal sahaja yang mampu ku tulis kini dan jawapanya harus ku kuat sama ada ia bisa mencabar kekuatan ku atau sebagai persinggahan untuk menduga semangatku...wahai hati tabahlah mencipta mimpi dan wahai mimpi temanilah aku dalam realiti yang terlalu banyak kemungkinan ini..."

Assalamualaikum semua...

tiba jer awal tulis cmnie.. mst orang tertanya2 (ade ker??) kalo takde pun nak bagitahu jugak..hehehe..sebenarnya da dapat idea baru nak tulis... tajuknyer "Antara Cinta dan Dosa Semalam.. " ptt nk publish dari semalam tapi internet low plak jadi untuk pengenalan adalah skit memulakan tajuk cerita...dari semasa ke semasa insyallah akan update mengenai kisah nie... tapi kisah nie tak ade kena mengena dengan yang hidup @ yang telah meninggal dunia..sekadar ilusi sebagai penulis biasa :)

cite psl semalam aq jenjalan dengan fiza sambil merayau2 tanpa tujuan.. hehehehe semalam adalah hari bebas tanpa arah... huhuhuhu..minggu nie start keje malam da.. so seronoknye dapat keje malam.. hehehehe :))
insyallah 17/4/2011 aku dengan memba2 akan wat perjumpaan BFF...semoga ikatan persahabatan kitaorang akan kekal sampai akhir hayat.. insyaallah..
untuk kekasih hati ku.. saya sayang sangat kt awk :))

k la sampai snie dlu nt update lg ea.. selamat malam my heart :)) @~~


Khamis, 24 Mac 2011

terima kasih Utk SEMUA :)


Assalammualaikum....

salam semua...ari nie sebelum aper2 nak ucap thank so much untuk blogger2 yang berkunjung ker blog naniey...samada yg follow atau tak follow...terima kasih sangat2... :)
wah2...xsangka blog jiwang nie ade jugak yang berkunjung...sebab blog nie blog BUdak Baru belajar.. okla cite ape yer malam2 nie..sebenarnye tengah keje nie..shift pun belum habis lagi...huhuhu mencuri waktu keje sebentar..haip2..tak baik sungguh aq nie...
minggu nie aq keje pagi sampai esok..sabtu ahad aq cuti dan isnin selasa masuk pagi semula..kalau keje pagi memang terasa penatnyer...walaupun hari nie aq tak banyak keje..tapi semalam banyak k... kalo pagi bukan jer jawab col tap
i kena wat reservation woo....customer plak mcm2 kerenah...rindunye nak keje malam...xsabar nk keje malam...hahahahaha (keje nak mengelat...hehehehehe)

disebabkan aq keje pagi jadi minggu nie tak dapatla aq ber'enjoy' siang2 bersama2 ex-specialy fiza sebab ngan fiza je kerap kuar siang..kalo ayu kuar malam ler..tapi sejak kne kurang2kan kuar malam so tak dapatla aq kuar sangat ngn ayu..coz sejak da ad
e bf nie jadi gf mithali la aq.. huhuhu poyo giler kot..jadi nak kuar kena tunggu matahari terbit...kihkihkih.... :)
so jadi minggu nie rindu2 kawan2 aq jela... WOI KORANG AQ RINDU KORANG LA !!!

sejak bulan2 lepas da terbiasa keje malam so kena la biasakan diri keje pagi..huhuuhu..so plan nk kuar ramai2..sebab tahun nie susah sikit nak plan gi bercuti lagi2 cuti kat laut..yela kan laut tengah bergelora so takutla nak gi tempat2 cam2.. so insyallah try wat plan lain k... tengah perah otak berfikir nie..

dan satu lagi sebelum aq terlupa..cousin aq yang belajar kt new zealand akan balik dan 15 april 2011 nie akan nikah dengan gf dy ler.. aq cite kat cinie sebab dy lelaki..nama dy hafiz @ aq panggil dy apis..sebaya ngan aq..pas2 kawin dulu sebelum aq so...mesti pasnie ade suara2 sumbang akan tanya pasal aq...malas nye aq nk jawab.. leh tak wat ignore jer?? banyak lagi urusan belum selesai la... huhuhuhu...
tengah2 menulis dan tengok jam da tiba masa untuk aq balik ke rumah dan tido.. penat dan ngatuk ok.. huhuhu:P tilam dan bantal im coming... hehehehe....
ok la... selamat mlm semua....nite my heart miss u.. :)

p/s ari nie idea jiwang2 xde...tapi hati nie jiwang munge2 rindu dy... huhuhuhu

Ahad, 20 Mac 2011

dalam hati ade rindu

Assalammualaikum...

tb2 ptg2 nk b'blog plak kan.. huhuhu bkn ape sjer jer.. tgh kje nie.. ari nie kje 24jam dari mlm smlm pkl 9mlm smpai pkl 9mlm nie..staff xckup 2 yg kne ot.. Tgh lapar nie tapi mls nk kuar plak..kt luar 2 kejap hujan tp mendung jer memanjang.. huhuhu time2 nie kalo kt umah mmg best la kalo layan tv+ tdo.. hehe
hehehe :)) tapi skrg nie tgh layan biskut cecah susu pekat.. huhuhu tgh lapar biskut pn sedap... tapi bosan yg amat ler...
eh2 lpe plak asyk cite lari tajuk jer kan... huhuhu.... aq mmg tgh rindu nie.. rindu ngn kwn2 & bf aq.. entah2 bln nie bln rindu2 jer..


kuar x..jmp x... bosan2.. dok umah main msj...dan hbskan kredit i2 jer...bln nie skdr menunggu bln akan dtg...ble da rindu2 nie mule la berangan best2..mimpi2 pn nk best2 jer.. huhuhu gatal ko kan nani.. :P kih..kih... ats nie plak pic edit yang poyo dari aq...huhuhuhu
idea2 jiwang mula merangsang dalam kepala... huhuhuhu

cinta itu satu realiti hati
dan bila kita cuba mengejar ia semakin lari dan bila kita biarkan dy t'tnggu menanti dan bila kita berhenti ia memcari2
sejarah dan kenangan adalah serupa tapi tak pernah same...realiti dan kenyataan cume beza bila jadi dan ape yg terjadi tapi itu yang harus dilalui sampai bila2
rindu pada maksud terindah dan kehilangan adalah kisah duka namun dalam hati hanya rindu tatkala kehilangan dirasai atau dia jauh dari sisi
sekilas cuba menjauh mimpi dan angan2 menyepi disitu hadir pula curiga dan sangsi semakin kecewa menghias diri dan menagis dalam sinaran mentari
pelangi membawa warna indah namun sementara dan seketika bila ia hilang kita menagis lagi seperti hujan yang merahmati bumi
kekecewaan juga lumrah dan bkn mengajar putus asa cuma memberi alasan untuk kita fahami suka duka dunia.. dan saat2 ujian dan dugaan menimpa2 bukan untuk lemah semata2 ia kekuatan yang tersirat tanpa sedar kita matang menerimanya

lagi satu nk share lirik lagu kt cnie... mlm td aq lyn agu nie la...huhuuhuhu


Screen
Kau Kesayangan Ku

Tika kita bersua hati mula tergoda
Payah nak dilupakan walau seketika
Tidak pernah terduga cinta mula berputik
Bagai kan tak percaya aku jatuh hati

Kaulah kekasih yang amat ku sayang
Andai tidak bersua pastinya ku merindu
Kerana hati dah tertawan
Kerana cinta dah terbena
Yang pasti kini
Hanya kau saja bertakhta di hati ini
Kan ku sunting diri mu sayang
Kan ku bina istana cinta
Kau kekasih ratu hatiku selama-lamanya

Kaulah kekasih
Yang amat ku sayang
Andai tidak bersua pastinya ku merindu
Kerana hati dah tertawan
Kerana cinta dah terbena
Yang pasti kini
Hanya kau saja bertakhta di hati ini
Kan ku sunting diri mu sayang
Kan ku bina istana cinta
Kau kekasih ratu hatiku selama-lamanya
Hati usah diduga hanya mengundah resah
Cinta di hati ini hanyalah untukmu
Kau kesayanganku penyeri hidup ini
Haruman kasihmu melekat di jiwa



huhuhu.. nie jer utk ari nie... merindu2 lg smpai minggu dpn k.. muah2...
my heart miss u...see u later.. tatatitititututut :)) @~~

Khamis, 17 Mac 2011

tiba-tiba rasa sunyi la....

Assalammualaikum...

berblog tengah2 malam nie..sajer2 jer... tadi blogwalking..teng0k2 blog orang lain rajin jer diorang update..tapi aku nie aduhai malas bebenar nk update tp nk berblog...huhuhuhu...kerajinan untuk aku menulis nie da berkurangan ler..aku pun tak tahu kenapa..nk kata takde cerita ade jer sebenarnya..hehe :)) cume nak kongsi cite best2 tue takde plak.Lagipn aku nie tak pandai lagi nak cite pasal blog orang lain dalam blog aku nie...tapi bukan bermakna aper2 cume aku nie masih baru jadi tengah fikirkan cara terbaik untuk cerita tentang orang lain dalam blog aku tapi pada sape2 yang menjenguk blog aku dan menjadi followers aku nie trima kasih banyak2... dan aku nie memang suka follow blog orang tapi sorila tak komen ape2 cume kadang2 selit2 kt box chat..
insyallah dari masa ker semasa aku cuba perbaiki cara aku berblog...

Lagi2 semenjak dua menjak nie kurang keluar ber'enjoy'seperti dahulu....tahun nie pun aku belum ade ape2 plan utk geng BFF bercuti..diorang sibuk suruh plan tapi aku tak tahu la... lagipun
mase mula2 nak wat blog nie tulis untuk idea2 pasal penulisan aku mengenai suatu persinggahan..tapi ade la selit2 pasal life hidup aku.. so belum jumpa lagi cerita untuk penulisan baru aku tu yang kosong jer blog aku... lagipun idea2 dataang bila aku tak tension...sekarang nie keje..keje...dan keje...kepala dok ligat fikir masalah tue yang idea susah nak datang...
Lagi satu aku nie lebih suka tulis manual kalo idea jiwang datang sebab jarang dapat online kecuali kat ofis atau caber cafe(cc)...mesti orang pelik kan..takkan la dunia yang da serba maju nie kat umah takde komputer...huhuhu nak cite
pasal komputer nie ade cite sedih tau...2tahun lepas aku da beli laptop mase adik lelaki aku blajar kat unisel tapi dipendekkan cerita...dia telah menghilangkan laptop itu dan sampai sekarang kat umah aku belum ade rezeki nak beli laptop baru.. kalo da ade laptop kat umah leh la aku berblog ari2 kan... huhuhuhu

panjang plak mukadimah hari nie...hehehehe :) saje jer cite mengarut2 mlm nie... sambil tengok perkembangan orang lain diri sendiri hanya dok kembangkan badan jer..alahai..family aku dah bising tanya pasal bila nk diet??? nie la benda yang dari dulu sampai sekarang yang tek pernah takde yang tak tanye..aku nie gemok sangat ker??? dalam ketegori gemuk la sekarang nie..so disini bertambah ke'tensionan' masalah berat badan...





sebelah kiri nie gambar latest la yang mmg nampak aku gemuk... huhuhuhu.. :(dari saiz M bertukar L & XL..mcm mane leh jadi begini..jawapannye sbb senang hati...makan tak in
gat..hehehehe














pic kanan nie lak mse aku stpm dlu..huhu mmg rindu bad
an cmnie..aduhai... mse nie bj saiz M tapi L pn blh kalo rse nk pkai besar skit..





Dan tiba2 gatal nak cerita pasal cinta hati...ade ker aku cinta hati??? alhamdulilah...dah ade da sekarang nie....sape yang bertuah memiliki aku kan.. hahahahahahahha :P perasan sangat2 la kamu nie cik naniey oii.... tapi wat masa nie memang aku dah boleh cakap yang aku nie kekasih orang...jadi takde la aku nak jelous2 lagi dengan orang lain hehehehe :)) bukan jelous ape..jelous dicintai dan mencintai..kecewa mmg da byk kali la..jangan tanya aku pasal kecewa nie.. berjela-jela cerita cinta tak kesampaian aku nie...huhuhu rasenya dalam blog nie ade jer pasal cinta tak kesampaian aku..agak2 yang rajin membaca leh la belek2 entry2 lepas... :) kalo nak cerita details pasal si kekasih tue... nt tunjuk pic je la.. sampai mase baru cite details.. tapi tetap nk cakap dia lah cinta hati saya sekarang dan selamanya.. amin...




nie la jer pic yg aq leh kongsi wat mase nie.. sekarang memang tahap rindu2 sangat2la dengan dia.. always fikirkan dia...huhuhu

rasanya sampai sini dulu yerk cite kite..tapikan rasenya2 tajuk dan cerita kt entry kali nie beza kot.. padahal aku cakap aku sunyi.. hehehehehe sunyi sebab rindu2 sangat2 tau..kt my chinta hati dan BFF ... Kla da ngantuk nk tido jap..sebab sekarang time keje...hehehe:) ... nite my heart.... @~~~





Jumaat, 11 Mac 2011

selamat pgi.. :)

Assalammualaikum...

time kje nie.. ngtk tp xle tdo.. pnt sgt kot..td siang jln2 smpai pnt ngn fiza(kira smlm la..sbb skrg nie da pkl 2pg)..pas2 kelmarin aq kuar ngn ayu ngn intan smpa tgh mlm...

shopping ari nie sbb nk beli suar jeans jer..tp aduhai...lebih la plak.. duit pn kuar mcm air jer.. hahahaha mmg xle blah... hbs la gak bln nie... ade hajat xsampi lagi nie.. huhuhu
jpgi pkl 9pg blk umah rse2 nk tdo sehari sntuk sblm msk kje mlm lg.. xlarat la...

sbnrkan aq rindu sgt kt seseorg nie... adoi...ssh btl kalo da rnd nie.. :)

k la...tulis skit2 jer.. ari nie blogwalking jer... best tgk blog2 org nie...

wslm my heart... :)

Khamis, 3 Mac 2011

ari nie sgt2 memBOsankan....

Assalammualaikum.....

ari nie sje singgah lg..tp xth nk tulis aper.. bosan sgt2 kot skrg nie.. mne x nyer xth nk wat per... rse kosong sgt hidup nie.. enth knp la aq rse cmnie... aq pn xth knp.. pelik kan.. diri sendri yg rse tp xth knp jadi mcm nie..nk tulis jiwang2 pn xde idea plak.. mmg xle watper la..
k la... 2jer nk singgah tgk2 jer.. slmt mlm my heart.. :))

klik bicara2