~segalanya bermula bila tiada teman untuk berbicara~

Jumaat, 12 November 2010

CintA pERtamA

aSSalammualaikum.....

sblm nk ckp aper2 nk ckp..td mkn ais krim mmg sedap.. nyam2~~nyam2~~time kje nie... :)

ok Nak tulis pasal cinta pertama...psl ape yerk?? enthla.. aq pn xth nk ckp per...tp cinta pertama aq sekadar memori.. kini aq dan dy hanya kwn... walaupn sbnrnye nk jd kwn pn xle... sbb dlu masing2 ade perasaan... mngkin yg baca fkr aq nie xmalu msh kwn ngn dy tp psahabatn nie bkn dirancang... lgpn dy dah kawin so ape lg perlu aq fkrkan ttg dy.. segala telah aq noktahkan..
namun kegagalan cinta selepas dy, aq masih blm miliki bhgia selamanya... tangisan aq masih blm bhenti ttg cinta...
knp aq bngkitkan psl nie sbb p'shbtn disalah erti oleh isteri beliau...tp kalo mne2 pmpn pn mst jeles kan husband dy kwn lg ngn exgf dy btl x?? lg2 kalo hubby dy byk menangkan exgf dari bini sndiri.. rse nk wat perang dunia ble dpt th.. btl x...??? aq slalu mengelak snayer dari bhubung tp dy tetap nk kwn so aq kwnla... lgpn dy da ade anak.. nk msk 2org da ank dy... smlm lps bini dy mengadu domba ngn aq mslh yg blaku so aq tpksa la ckp ngn hubby dy suruh baik blk ngn wife dy dan xpyh gado2 lg sbb aq...pas2 dy ckp aq xde dlm situasi dy jd aq xth aper psl ape yg blaku... tp aq da ckp aq xnk msk cmpur dlm hal rumah tngga dy dan jgn babitkan aq lg...ble fkrkan blk kdg2 ssh jgk berumah tgga muda2 nie.. dy umo 23thn wife dy plak dlm 19thn xsilap aq la.. so pyh nk fkr.. mmg bkn mslh aq tp cm seba slh plak... pasnie mmg aq kne wat bodohla kalo dy
cntct aq..aq xnk jd penyebab dlm hal dyorg... aq kesian kt bini dy la...kalo aq kt tmpt bini dy pn mmg berendam air mata la ari2...mungkin ade hikmah aq xjd kawin ngn dy...
Knp dy kawin ngn bini dy dan knp ktorg pts biarla mjadi rahsia kan...yg org kne th...ini tkdir ktorg... aq terima segalanya... cewah2...ayat pasrah plak... kental btl ati aq an3x.. huhuhu (puji diri sndri lah... hahahahha) tapi mkn tahun jgk la nk lupekan dy... hanya tuhan jer th keadaan mse 2... tapi skrg sume da ok.... stopla cite psl nie... just nk cite utk hilangkan tension ati nie jer...

pic atas nie adelah pic control cute..2yg muncung tlbh 2.. hahahahahaha :P


snayer xth nk tulis ttg aper lg...psl new life bias2 jer nk kate best blh lah....sbb msh dlm hidup bfoya2 dan joli2 sakan bsama kwn2 jer... minggu nie kuar2 buang duit dimlm hari.. ahakzz.. :P shopping dan karoke adelah pkara minggu nie dan date dgn kwn baru... hehhehehe
wat mse nie xnk fkr cintan2 lg kot... mslh lme xselesai xnk wat mslh baru plak...nt leh giler byk fkr mslh nie... heheheheehe
mse utk kje dan enjoy... lg baik... mlm2 kalo sedih pn xpe..lgpn kalo xketawa muke xawet muda.. hahahahahaha.... xnk muke nmpk tua dari umo... hahahahahaha

psl ape lg ek nk cite?? okla ari2 memba invite kt fb nk wat reunion utk smktho 2004-2005...so skrg tgh on-diet utk xnmpk gemok sgt ble jmp nt.. hehehehe 2pn kalo bjayala... hahahahahaha sbb aq nie bab2 mkn ssh nk kawal skrg... tp mmg rndla kt dak2 sek lme sbb dlu ktorg mmg rapat mcm adk beradik tp skrg sume tpisah krn urusan masing2... ape pn kalo ade rezeki insyallah...

so skrg smpai idea bjiwang ea....

andai bisa sejarah diterbalikan ramai mahu yg manis sentiasa menemani dan jika kepahitan itu bisa dipadam dgn kata2 mungkin juga ramai yg senang memarut duka...
di sisi kita selalu ade bhgia tapi terlupa utk kita menilai ke semua yg melintas menghiasi hidup kita kerna kita manusia biasa yg tidak pernah terlepas dari kelekaan dunia....
dan sekiranya kita selalu bijak memahami segalanya mungkin kita akan lupe dgn kelemahan yg ade hingga tersasar langkah kita utk menginsafi segalanya...
dan apabila kita mula kekal tangisan dan air mata hanya keredhaan yg mampu menyenangkan kesilapan yg pernah kita terlanjur melafazkan dalam setiap pertemuan kehidupan.....

kisah kasih...cerita syg...ttg rindu...dlm duka.....dan ape juga yg xbisa di tulis dgn patah perkataan hanya kita sbg manusia yg tahu setiap tkdir yg terindah apabila kita memahami ape yg tersirat dan dimana yg tersurat dlm episod kehidupan
dan melepaskan ape yg bkn milik kita tetapi mengharapkan dan menjaga ape yg kita miliki utk ari ini..esk dan selamanya...tercipta bait lagu dan madah pujngga kerna kita manusia yg selalu bfikir dan mencari jalan terbaik bagi menemui bahagia abadi dan kenangan yg akan menemani dalam mmpi indah dilena panjang nt...

i2 jer utk ari nie... esk bcuti dan akan melalui ari2 membosankan di rumah.... japgi dah nk blk nie... k la... to my heart...nt aper2 kiter wat karangan ag ea... bye.... @~~


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

klik bicara2